Staking bij streekvervoer Arriva treft vooral reizigers in Limburg en Brabant

© ANP / ANP

De staking van Arriva-medewerkers in het streekvervoer is vooral te merken in Limburg en Brabant.

Redactie

Volgens een woordvoerder van de vervoersmaatschappij rijden in Limburg zo’n 35 tot 40 procent van de bussen, in Brabant gaat het om 25 tot 30 procent. De Arriva-treinen in Limburg staan helemaal stil.

Arriva zegt dat in het noorden en westen van het land de uitval van bussen flink lager is. Zo rijdt in Friesland ongeveer 60 procent van de bussen wel, en in het westen van het land zo’n 65 procent. „De bussen in het oosten rijden ook, alleen rond Tiel staakt zo’n 60 procent van de medewerkers”, laat een woordvoerder weten. Treinen in de regio noord en oost rijden gewoon.

Lees ook: Reizigers opgelucht: ondanks staking rijdt een deel van de bussen van Arriva wel

Multimodaal

Duizenden werknemers in het streekvervoer staken donderdag en vrijdag. Verschillende vervoerders hadden daarom al gewaarschuwd voor verstoringen in de dienstregelingen. De FNV-staking is het gevolg van een mislukt cao-overleg.

In Limburg, Dordrecht en Twente wordt donderdag ook gestaakt door medewerkers die onder de cao Multimodaal vallen. Zo’n 1300 medewerkers vallen onder deze cao voor vervoersbedrijven die zowel bus- als treinvervoer aanbieden. Vrijdag volgt een landelijke staking.

Zie ook: Limburg massaal te laat op werk en school door recorddrukke ochtendspits