Lezing over natuurparels in Midden-Limburg door Olaf Op den Kamp

© Geschied- en heemkundige kring Het Land van Thorn

Thorn -

Midden-Limburg, het gebied tussen Susteren in het zuiden en de Peel in het noorden, kent een afwisselende natuur. Olaf Op den Kamp vertelt op 30 januari over de natuurparels in het gebied, geïnspireerd op zijn wandelboek met tien rondwandelingen tussen Susteren en de Peel.

Silke van Deelen

Op den Kamp laat de verschillende natuurgebieden de revue passeren, van het IJzerenbos en de Hout bij Susteren en De Doort bij Echt tot de Maasplassen. Het Koningssteen bij Thorn komt voorbij, evenals de Beegderheide, het Weerterbos, de Krang, de Groote Peel en de Meinweg.

Olaf Op den Kamp (1974) werkt voor het Natuurhistorisch Genootschap in Roermond, onder meer als hoofdredacteur van het Natuurhistorisch Maandblad. Ook werkte hij als schrijver en redactielid mee aan diverse andere boeken van de Stichting Natuurpublicaties Limburg en schrijft hij wandelgidsen. Zijn aandacht gaat uit naar flora, vogels, paddenstoelen en diverse soorten ongewervelden. Ook de cultuurhistorie heeft zijn belangstelling.

De lezing vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in Aod Thoear aan de Steegputstraat 2 in Thorn. De toegang bedraagt 5 euro voor niet-leden van Geschied- en heemkundige kring Het Land van Thorn.

Meer informatie via www.ghklandvanthorn.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal