Alec Baldwin vervolgd voor dodelijk schietincident op filmset Rust

Alec Baldwin.© Getty Images

Openbaar aanklagers van de Amerikaanse staat New Mexico vervolgen Alec Baldwin in de zaak rond de schietpartij op de set van de film Rust. De acteur en assistente Hannah Gutierrez-Reed worden aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag, blijkt uit rechtbankdocumenten. Tijdens de filmopnames in oktober 2021 kwam cameravrouw Halyna Hutchins om het leven.

Redactie

Op de filmset in New Mexico oefende acteur Alec Baldwin met een revolver die afging. Het schot trof de cameravrouw dodelijk in de borst. Filmregisseur Joel Souza raakte daarbij gewond.

Baldwin zei in november zijn naam te willen zuiveren. Hij wil wapensmid Hannah Gutierrez-Reed voor de rechter slepen, omdat zij de supervisie had over de wapens en munitie op de filmset. Hij heeft ook assistent-regisseur Dave Halls en crewleden Sarah Zachery en Seth Kenny aangeklaagd, die verantwoordelijk waren voor de rekwisieten.

Geen opzet

Eerder meldde justitie al dat uit onderzoek is gebleken dat de revolver niet met opzet door iemand geladen was. Het was echter nog niet duidelijk geworden hoe de echte kogel op de set en in het wapen heeft kunnen belanden.

Vorig jaar werd al bekend dat Baldwin en de productie van de film een schikking hebben getroffen met Matthew Hutchins, de weduwnaar van de overleden cameravrouw.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal