Na drie jaar keert de seniorenzitting weer terug in Sittard

Archiefafbeelding van de seniorenzitting in 2017.© Rob Oostwegel

Sittard -

Ze hebben er even op moeten wachten, maar dit jaar vindt de seniorenzitting weer plaats in het Toon Hermans Theater. Onder andere Fer Naus, Beppie Kraft en Cyrille Niël zijn van de partij.

de redactie

De twaalfde editie van de Sittardse seniorenzitting is op woensdagmiddag 1 februari. De jubileumeditie vond nog net voor de coronapandemie plaats, maar daarna was het noodgedwongen lang stil.

De organisatie is in de gezamenlijke handen van de Zonnebloem Sittard afdeling Ophoven-Leijenbroek-Stad en stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd. Zij presenteren een voor iedereen toegankelijke, gezellige middag vol zang, humor, sjoenkele en lachen in de grote theaterzaal van het Toon Hermans Theater. De muzikale omlijsting is als vanouds in vertrouwde handen van de Marottekapel onder leiding van Herman Raadschelders.

Programma

Bij binnenkomst wacht de bezoekers een warm onthaal en een persoonlijke begroeting door stadsprins Ruud II, vorst Marot Joep I en de afdelingsvoorzitter van de Zonnebloem, Jack Vahsen. De presentatie is in handen van Nicole Schurgers en Hilde Coumans. Basisschool Aan de Meule zal de zitting starten met een kinderliedje, waarna buuttereedner Fer Naus, Paul Jean Jessen, de dansmariekes van de Sjoutvotte, Cyrille Niël en Beppie Kraft optredens verzorgen.

Het programma begint om 14.11 uur en kaarten kosten 15 euro per persoon, inclusief consumptie tijdens de pauze, een nonnevot en gebruik van de garderobe. Het programma duurt tot ongeveer 17.15 uur.

Kaarten zijn te krijgen in de Marottewinkel, bij Gijsen Optiek aan het Tempelplein en via seniorenzitting@gmail.com of het Toon Hermans Theater.