Schuurs en Middelkoop uitgeschakeld in gemengd dubbel

Archieffoto Demi Schuurs.© ANP / EPA

De tennissters Demi Schuurs uit Nieuwstadt en Matwé Middelkoop en beiden klaar in het gemengd dubbel op de Australian Open.

Redactie

Schuurs verloor met de Kroaat Nikola Mektic aan haar zijde in de tweede ronde van het Amerikaans/Britse duo Taylor Townsend/Jamie Murray. Nadat Schuurs en Mektic de eerste set met 7-6 hadden gewonnen, pakten Townsend en Murray de tweede set met 6-4. In de beslissende supertiebreak waren Towsend en Murray beter: 10-5.

Vrouwendubbel

Schuurs is ook nog actief in het vrouwendubbel met haar Amerikaanse partner Desirae Krawczyk. Het als zesde geplaatste stel speelt in de derde ronde tegen het Slowaaks/Belarussische koppel Tereza Mihalikova/ Aliaksandra Sasnovitsj.

Lees ook: Schuurs plaatst zich voor derde ronde dubbelspel Australian Open

Middelkoop boog samen met zijn Amerikaanse partner Nicole Melichar-Martinez in de eerste ronde voor het Japans/Uruguayaanse koppel Makoto Ninomiya/Ariel Behar in twee sets: 1-6 4-6.

Middelkoop zit nog in het mannendubbel met Robin Haase. Het Nederlandse duo treft in de derde ronde landgenoot Jean-Julien Rojer, die samen met Marcelo Arévalo uit El Salvador speelt.