Hout-Blerick krijgt met Poerkerprins Richard een vastelaovend waar ‘Pit’ in zit

Het nieuwe Poerkerkwartet.© Wim Naarding

Hout-Blerick -

Richard Kersten, plaatselijk beter bekend als ‘Pit’, zwaait dit jaar de scepter over de Poerkerplak in Hout-Blerick.

Marcel van Lier

Als prins Richard I vormt ‘Pit’ met zijn adjudanten Boris Seuren en Marcel Kersten en ceremoniemeester Poet Titulaer het nieuwe Poerkerkwartet. De 51-jarige prins werkt als ICT’er bij de gemeente Nederweert en is net als de overige drie al vele jaren actief bij voetbalclub HBSV, waar ze samen deel uitmaken van vriendengroep de Köp. Hij is trainer van de JO-19 en actief bij de veteranen.

Adjudant Boris (52) is directeur van basisschool Sterrenpaad in ’t Ven en was in 2004 bruidegom in het Venlose boerebroelofgezelschap van Stichting Fortior. Hij is onder meer lid van kookclub de Verlaore Jungskes.

Adjudant Marcel (52) is werkzaam als Customer Support Officer bij Pentair Haffmans in Blerick en vervult bij carnavalsvereniging D’n Duikelaer in Blerick de functie van ceremoniemeester.

Binnen het nieuwe kwartet is die rol toebedeeld aan Poet (53) Titulaer. Hij werkt bij Hutchison Ports Venlo als intermodal transportplanner, is lid van dartclub ’t Getske en leider van de HBSV-veteranen. In 2008 stond hij al op de Poerkerbühne als adjudant van prins Hein. Ook is hij elf jaar lid geweest van de jeugdcommissie van de Poerker.