Middag voor jeugdige talenten uit heel Limburg op gebied van buut, zang, dans en parodie

Beeld van het Jeugd Buuttekampioenschap 2019.© Mitchell Giebels / Archief De Limburger

Susteren -

De Limburgse Vereniging van Karnavals Artiesten (LVKA) vraagt nogmaals aandacht voor de middag voor jeugdige talenten op het gebied van onder meer buutterednen op zaterdag 11 februari in Susteren.

Redactie

„Het aantal aanmeldingen loopt moeizaam en we willen niet de handdoek in de ring gooien wat het organiseren betreft, vandaar dat we de middag breder maken”, schrijft secretaris Paul Maassen.

Zang en dans

„We willen er, naast het kampioenschap voor de jeugdige buutteredners, een middag van maken waarop iedereen tot en met 17 jaar die dat wil, zich ook met dans of parodie of zang kan presenteren. Ook voor danstalenten, voor parodisten en voor zangtalenten zijn er mooie bekers te winnen. Daarnaast worden er tv-opnames gemaakt die in heel Limburg te zien zullen zijn.”

Lees ook: Winnaar buuttefinale kan het ‘day after’ nog nauwelijks geloven: ‘Ik vond Jezus beter’

Een jury zal na afloop bekendmaken welke deelnemers zich Limburgs Jeugd/Jóngerekampioen 2023 in de buut mogen noemen. Elke deelnemer of deelneemster zal een oorkonde en een persoonlijk aandenken ontvangen voor zijn of haar optreden.

Plaats van handeling is zaal Mirage, Stationsstraat 7 in Susteren. Aanmelding voor deelname kan tot en met 3 februari bij: secretariaat LVKA, Paul Maassen, Hussenbergstraat 76, 6243 AJ te Geulle, tel. 043-3647486. Of via mail: maassen76@home.nl.