Gekke Maondaag in Velden: vier dagen feest in de tent

Het complete programma staat op de site en in de nieuwe Wuiluskrant.© GMV De Wuilus

Velden -

Gekke Maondaag is in Velden uitgegroeid tot een vierdaags feest. Met de tent op het evenemententerrein voor BMV De Vilgaard dit jaar als epicentrum.

Marcel van Lier

Van 28 tot 31 januari is er feest in het dorp. Net als in het voorjaar organiseert GMV De Wuilus de festiviteiten samen met de horecazaken De Sport en Het Wapen van Velden en de Jeugdinstuif. Op zaterdag wordt er begonnen met het bezoek van vastelaovesgedeuns De Waus uit Venlo, die te voet een pelgrimstocht naar Velden maakt om de Wuilus te kösse. Om 18.00 uur begint het Wagebouwersfieës met muziek van de bands Greun Graas en Linke Mik.

Op zondag is na de Wuilusmis in de kerk en aansluitende koffietafel de uitreiking van de Kieëskop, gevolgd door de receptie van de jeugdprins en het Indrinke in de tent. ’s Avonds zijn er optredens van Fiorenza en John Tana.

Gekke Maondaag start om 10.00 uur met de kinderoptocht waarin de groepen van basisschool De Startbaan hun creaties laten zien. Vanaf 13.49 uur trekt de grote optocht door het dorp. Daarna is opnieuw feest in de tent met W-Dreej, La Bamba en Otto Wunderbar.

Brokke Dinsdaag begint om 15.00 uur met de prijsuitreiking van de optocht, waarna De Toddezèk, Beppie Kraft en Big Benny de ‘knotsgekke’ vierdaagse afsluiten.

De toegang is elke dag gratis. De organisatie roept bezoekers op verkleed naar de tent te komen.