Dier van de week: boerderijkittens willen graag voor een nieuwe baas aan de slag gaan

© Dierenopvang op de Smakterheide

Smakt -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week zijn dat een aantal poezen die op zoek zijn naar een boer.

Redactie

Wat als je ergens moet zitten, waar je jezelf allesbehalve prettig voelt? Dit geldt ook voor de boerderijkatten in de opvang. Opgesloten zitten dat is niks voor hen, ze willen graag gaan en staan waar ze zelf willen.

Wat kun je over hen vertellen?

„Deze katten weten goed wat ze willen en vooral niet willen. Ze komen naar je toe als ze aandacht zouden willen, maar laten dit niet dwingen. Doe je dit wel, dan zullen ze je zeker duidelijk maken dat dit niet de bedoeling is. De ene kat zal dit meer hebben als de andere. Ze gaan gewoon graag hun eigen weg, en zijn daardoor het dichtstbij het natuurlijk gedrag van de kat.”

Wat is hun favoriete bezigheid?

„Hun dagbesteding bestaat voornamelijk uit het observeren en beheren van hun leefomgeving, eten, wassen en slapen. Op de voor hun veilige en fijne plekken. Ongedierte en vreemde katten zullen hierdoor niet onopgemerkt blijven en zullen worden verdrongen.”

Hebben zij minpuntjes?

„Sommige katten zijn wel redelijk aanhalig en andere weer niet. Het zijn katten waarbij het belangrijk is ze in hun waarde te laten, dan zul je er zeker geen hinder van ondervinden.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We hebben maar een beperkte ruimte en zijn dringend op zoek naar boerderijen, maneges en andere agrarische bedrijven waar een aantal van deze katten mogen worden uitgezet. We hebben één voorwaarde en dat is dat, mits noodzakelijk, wordt bijgedragen in de verzorging door bijvoorbeeld bij te voeren. We plaatsen de katten liefst in tweetallen of bij bedrijven waar al meerdere katten aanwezig zijn.”

Neem voor informatie vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.