Tips voor het maken van je eigen tuinhuisje

© Pixabay.nl.

Hoewel we nog volop in de winter zitten, gaat er natuurlijk niks boven het fantaseren over de lente en de zomer. Heb jij een grote tuin en wil je jouw eigen tuinhuisje bouwen deze lente? In dit artikel leer je welk tuingereedschap je hiervoor nodig hebt en in welke stappen je dit doet. Lees verder!

Aangeboden door Mastertools.nl

De ideale opbergruimteJe kunt een tuinhuisje natuurlijk voor diverse doeleinden gebruiken. Gebruik deze bijvoorbeeld als schuur, voor al je gereedschap en fietsen of om bijvoorbeeld je kussens van het tuinmeubilair in te stallen. Een tuinhuisje is de ideale opbergruimte. Misschien klinkt het bouwen van je eigen tuinhuisje als een enorme opgave, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn! Met een goede tekening, het juiste gereedschap, en een goed doordacht stappenplan kan iedereen een tuinhuisje bouwen.

Zorg voor het juiste gereedschapOm jouw ideale tuinhuisje te bouwen, moet je allereerst voor het juiste gereedschap zorgen. Zo zijn een hamer, cirkel zaag en boormachine belangrijk om in huis te hebben. Maar ook een potlood en meetlint zullen voor deze klus onmisbaar zijn! Zorg verder ook dat je genoeg materialen zoals schroeven, houtlijm, snelcement, rubberfolie en balken aanschaft. Voor het dak zijn multiplex platen onmisbaar. Allereerst is het van groot belang te bepalen hoe groot je tuinhuis zal worden. Aan de hand hiervan weet je hoeveel en hoe groot de planken en balken zullen moeten zijn.

Zorg voor een duidelijke bouwtekeningOnline zijn er zat bouwtekeningen te vinden. Dus zoek online een bouwtekening voor het huisje wat je aanspreekt. Als je een beginnende klusser bent is het verstandig om ook dit in je zoekactie te vermelden. Er zijn namelijk genoeg bouwtekeningen voor beginners die bijvoorbeeld exact aangeven waar je moet zagen, boren of timmeren.

StappenplanBij een bouwtekening zit ook altijd een handig stappenplan. We bespreken hier alvast een aantal stappen die je zeker niet over moet slaan. Allereerst zal je de grond moeten egaliseren en hier zo nodig palen in zetten. En op deze palen zal je vervolgens verticaal de balken leggen. Boor de horizontale balken hier vervolgens tegenaan om een stevige bodem te creëren. Zet vervolgens de rechtopstaande balken aan de zijkanten, deze zullen de muren vormen. Het slimste is om de balken aan de twee voorzijdes iets hoger te maken, zodat als het regent het water makkelijk van het dakje weg kan stromen. Voor het dak gebruik je de multiplex platen, zodat het dak extra stevig en waterdicht zal zijn. Om de wanden dicht te maken kun je kiezen voor planken of ga voor extra gemak en koop kant en klare wanden. Als laatste stap is het verstandig om rubberfolie op het dak te bevestigen zodat je verzekerd bent van een waterdicht dakje. Wil je je dakje graag verder aankleden? Dan kun je nog voor leuke dakpannen of mos kiezen als decoratie. Wil je de muren ook opvrolijken? Verf deze dan in een leuke kleur of hang mooie schelpen op. Kortom, met een goede bouwtekening en stappenplan zet ook jij je eigen tuinhuisje in elkaar! Neem hier wel de tijd voor en plan deze klus op een mooie lentedag. Veel klusplezier!