Alfred Schreuder mag vooralsnog blijven, maar Ajax wil wel extra assistent-trainer

Ajax-trainer Alfred Schreuder tijdens de Klassieker tegen Feyenoord: 1-1.© PROSHOTS

De kans is groot dat Alfred Schreuder de beschikking krijgt over een extra assistent. Vrijdag, twee dagen voor de Klassieker tegen Feyenoord (1-1), gaf de volledige Ajax-selectie aan ontevreden te zijn over de huidige staf, maar reeds daarvoor werd erover nagedacht de boel op te schudden.

Mike Verweij

Het gesprek van vrijdag – zonder trainers – in de kleedkamer was een initiatief van de spelersraad van Ajax, die uit Dusan Tadic, Steven Berghuis, Edson Alvarez, Davy Klaassen en Jurriën Timber bestaat. Na de vraag van mental-coach Joost Leenders wie zich allemaal aan de staf stoorde, stak iedereen zijn hand op. Besloten werd dat gevoel tot na de Klassieker te ’parkeren’ en deze week verder te praten.

De Ajax-bank wordt binnenkort mogelijk uitgebreid.© PROSHOTS

Maandag was er ondanks het gelijkspel bij koploper Feyenoord (1-1) crisisoverleg in de Johan Cruijff ArenA, waarvan de uitkomst vooralsnog is dat Schreuder mag blijven.

Lees ook: Het woord is aan de spelers bij Ajax na opmerkelijke stemming in de kleedkamer

De Ajax-leiding erkent dat beloftes aan de nieuwe Ajax-trainer niet zijn nagekomen, maar bespeurde tegen Feyenoord veerkracht in het team en heeft er vertrouwen in dat tegen FC Volendam (thuis), Excelsior (uit), Cambuur (uit) en RKC (thuis) twaalf punten worden gepakt.

Luister ook naar de voetbalpodcast van De Limburger.

© De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal