Valkenburg en Maastricht bezetten twaalfde en veertiende plek op lijst meest gastvrije steden

Valkenburg troeft grote broer Maastricht af op het gebied van gastvrijheid, volgens reizigers van Booking.com.© Johannes Timmermans

Valkenburg/Maastricht -

Limburg is niet vertegenwoordigd in de top tien van — volgens reizigers van booking.com — meest gastvrije steden van Nederland. Valkenburg en Maastricht eindigden op een respectievelijk twaalfde en veertiende plaats.

Redactie

Het Zeeuwse Serooskerke werd door reizigers als meest gastvrij ervaren. In een overzicht met meest gewaardeerde accommodaties per stad scoort onze provinciehoofdstad met honderdvierentwintig awards beter: de zesde plek. Amsterdam is met achthonderdnegentien awards lijstaanvoerder. Bed and breakfast Belle Vista in Valkenburg zag haar inzet beloond en schopte het tot een achtste plaats in de top tien van 's lands meest gastvrije accomodaties.

91,2 miljard

De overzichten werden op internationaal niveau samengesteld op basis van meer dan tweehonderdveertig miljoen geverifieerde beoordelingen. In Nederland ontvingen naar aanleiding daarvan 11.993 accommodaties een award.

Lees ook: Het lijkt de omgekeerde wereld te zijn: de VVV zet in het Limburgse Heuvelland de rem op (bepaald soort) toerisme

Volgens Elsbeth van Eekeren, area manager partner services voor Booking.com, is deze informatie relevant. „Ondernemers uit de brede gastvrijheidssector zijn in Nederland verantwoordelijk voor 91,2 miljard euro omzet en ruim achthonderdduizend banen. Met deze grote bijdrage zijn toerisme en de mate waarin onze accommodaties gastvrij zijn van groot maatschappelijk en economisch belang.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal