Man (19) uit Stein opgepakt vanwege gewapende woningoverval in Haarlem

© Politie

Stein -

Een 19-jarige man uit Stein is dinsdag opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij een gewapende woningoverval in Haarlem. De verdachte is aangehouden in zijn woonplaats. Ook is zijn huis doorzocht.

Redactie

Behalve de Steindenaar zijn ook een mannen in Haarlem, Den Haag en Rotterdam aangehouden. Bij hen zijn eveneens huiszoekingen verricht. Er zijn diverse goederen in beslag genomen voor nader onderzoek.

Vuurwapen

De overval vond plaats op woensdagochtend 19 oktober in een woning op het Weltevredenplein in Haarlem. Een onbekende man meldde zich aan de voordeur. Toen één van de bewoners opendeed, drongen twee mannen het huis binnen. Zij bedreigden de bewoners met een vuurwapen en eisten geld. Eén van de bewoners wist uit de woning te ontsnappen. Hij liep daarbij licht letsel op. De overvallers vluchtten weg in een auto.

De vier aangehouden personen zitten in beperkingen, ze mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Vrijdag worden zij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal