Dier van de week: Wildebras Alexander zoekt een begripvolle baas met veel humor en geduld

Alexander.© Dierenopvang Op de Smakterheide

Smakt -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week is dat Alexander. Hij is een rood-witte kater en kwam uit het ‘Aristokatten’-nestje dat in de opvang werd geboren op 8 april 2022, inmiddels alweer een 8 maanden geleden. Maar erg sprookjesachtig verloopt zijn herplaatsing niet. Alexander is namelijk nogal een bijzondere persoonlijkheid wat hem niet geschikt maakt voor iedereen.

Redactie

Wat is zijn leukste kenmerk?

„Alexander is een bezige bij. Echt stilzitten doet hij nooit, tijd om te knuffelen heeft hij zelden. Hij ziet overal het leuke van in, maar doet altijd zijn eigen ding. Of je dit nu leuk vindt of niet, je moet er dus wel tegen kunnen om een kat te hebben die overal, in, op, aan en onder gaat zitten.”

Wat is zijn favoriete bezigheid?

„Hij is graag in de buurt van andere katten, maar echt kattentaal begrijpen doet hij niet. Soms walst hij er gewoon overheen. Hij krijgt dan ook geregeld een haal. Dat lijkt hem niet te deren, maar hij lijkt ook niet te snappen waarom. Van ophouden weet hij niet, dus om de rust voor de andere katten te garanderen zit hij nu apart.”

Heeft hij minpuntjes?

„Alexander is een kat die wat onderontwikkeld overkomt. Dit is niet kwetsend bedoeld, maar hij is onbeholpen in zijn gedraging en tegelijkertijd een über-puber!”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken voor Alexander iemand met een dosis gezonde humor, en vooral veel geduld. Je huis moet katten-proof zijn, want we kunnen niet garanderen dat het meteen allemaal goed gaat... Zijn nieuwe baas moet iemand zijn die kattengedrag begrijpt en vooral een stabiele omgeving voor Alexander kan creëren. Hij heeft uitdagingen nodig, zowel lichamelijk als geestelijk. Op die manier zal hij rust vinden en tijd hebben om een ware huistijger te worden.”

Wil je meer weten over deze wildebras? Stuur dan een uitgebreid bericht ter kennismaking. Neem vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.