Dier van de week: Schuchtere kater Spike wil graag de wereld ontdekken en ergens bij horen

Spike.© Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is dat Spike, een gecastreerd katertje van anderhalf jaar.

Redactie

Hoe komt Spike in het asiel terecht?

„Ieder kittenseizoen worden er weer vele kittens geboren omdat poezen niet gesteriliseerd worden. Als er geen eigenaar bekend is, belanden ze in het asiel. Als de kittens te laat worden ontdekt of als er te laat actie ondernomen wordt, zijn ze niet gewend aan mensen en zijn ze moeilijker te socialiseren.”

Wat kun je over hem vertellen?

„Omdat Spike al wat ouder was, was hij zeker in het begin niet gewend aan mensen. Beter gesocialiseerde katten, en schattige kleine kittens, zag hij daarom steeds voor hem weg gaan. Hierdoor zit Spike nu al meer dan een jaar in het asiel. Dat is natuurlijk iets wat zo’n jong dier helemaal niet verdient. Ook hij geniet ervan om de wereld te ontdekken en te voelen dat hij na een rustige kennismaking ergens bij hoort en gewaardeerd wordt.”

Waar moet men bij interesse rekening mee houden?

„Belangrijk is dat je voldoende tijd hebt om hem de aandacht te geven die hij nodig heeft. Zeker omdat dit toch een katertje is dat nog wat schuchter is, moet hij rustig de tijd krijgen om te wennen. Omdat hij met andere katten is opgegroeid, is een andere kat als huisgenoot geen probleem.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.