Eerste gronden voor toekomstige rotonde bij treinstation Horst-Sevenum aangekocht

Station Horst-Sevenum.© Mara van de Oetelaar

Hegelsom -

Horst aan de Maas heeft de eerste gronden bij de Stationsstraat in Hegelsom aangekocht die nodig zijn voor de rotonde bij station Horst-Sevenum. Om deze te kunnen realiseren zijn nog meer percelen nodig.

Eric Seuren

In totaal legt de gemeente voor het eerste perceel 45.000 euro neer. De stukken grond zijn nodig om de nieuwe toegangsweg van en naar het station aan te kunnen leggen. Die weg komt achter de sportwinkel Het Loopcentrum te liggen.

Door de aanleg van een rotonde op de Stationsstraat ter hoogte van de spoorwegovergang wil de gemeente de onoverzichtelijke verkeerssituatie veiliger maken. Daarvoor wil de gemeente onder meer een rotonde aanleggen, de bushaltes naar het station verplaatsen en 200 extra parkeerplaatsen bij het station aanleggen.

Aanvankelijk was het ook de bedoeling een tunnel onder de rotonde aan te leggen voor fietsers en voetgangers. Die bleek echter te duur. Om de veiligheid voor schoolgaande jeugd te garanderen is er in overleg met de vmbo-school Yuverta wel een plan gemaakt voor een veilige schoolroute.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal