Concerto Mosa Joertsicus met tweede editie liedjesconcours om gouden Sanseveria

Vorige maand gingen de oud-prinsen ‘krense’ bij de Mosa Joertsicus.© APC

Well -

Sjaak en Gerdien Janssen zijn zaterdag 4 februari eregasten op de elfde editie van het Concerto Mosa Joertsicus in ‘hun eigen’ MFC De Buun.

Marcel van Lier

Het concert wordt uitgevoerd door harmonie De Vriendenkring en wederom aangeboden door de Ald Prinse Còmpeni-j (APC), die jaarlijks de Mosa Joertsicus uitreikt. Gerdien en Sjaak Janssen ontvingen de onderscheiding in november op de carnavalszitting in MFC de Buun. Na afloop van het concert is er gelegenheid om beide laureaten te feliciteren.

Gerdien en Sjaak, afkomstig uit Siebengewald, zijn al meer dan dertig jaar actief in de plaatselijke horeca. Het echtpaar begon in 1991 als opvolgers van Gerdien’s ouders in zaal Onder de Linden. De zaak werd later uitgebreid met een cafetaria. Ook waren ze vijf jaar lang de uitbaters van restaurant De Heerlijckheid. Vanaf 2015 namen zij eerst gedeeltelijk en later, nadat ze in 2019 waren gestopt met café Onder de Linden, volledig de exploitatie van De Buun op zich. Door altijd met verenigingen mee te denken over het organiseren van activiteiten en hen daarbij van (financieel) advies te voorzien, hebben Sjaak en Gerdien Janssen volgens de APC een belangrijke bijdrage geleverd aan de leefbaarheid in Well.

Goed Gejat Joertseplat

Bij het laatste concert in 2020 introduceerden de oud-prinsen van de Maasjoerts een nieuw programma-onderdeel: het Goed Gejat Joertseplat: Sanseveria. Een liedjesconcours waarbij nummers worden gezongen met een zelfgemaakte carnavalstekst op een bestaande melodie. De liedjes worden beoordeeld door een jury en het publiek in de zaal. De winnaar ontvangt de wisseltrofee ‘de Gouden Sanseveria’. De Ald Prinse geven het goede voorbeeld door zelf mee te doen.

Het Concerto is gratis toegankelijk en begint om 19.00 uur.