Dier van de week: Vrolijke Otto houdt van mensen, maar heeft wat moeite met kleine kinderen

Otto.© Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week is dat Otto, een vrolijke kruising van verschillende rassen.

Redactie

Wie is Otto en waarom zit hij in het asiel?

„Otto is een kruising Old English bulldog. Zijn moeder is een kruising Old English bulldog met labradoodle en zijn vader een Old English bulldog. Otto is zeven jaar oud en naar het asiel gebracht omdat hij niet goed overweg kon met het jonge kleinkind van zijn vorige eigenaren. Met oudere kinderen kan Otto het wel goed vinden.”

Hoe is zijn karakter?

„Hij is hartstikke gek op mensen en vindt dan ook iedereen even leuk. Hij staat vrolijk en blij te kwispelen als we ’s ochtends naar zijn verblijf lopen. Hij wandelt graag en loopt netjes aan de riem. Hij reageert meestal niet naar andere honden tenzij ze echt naar hem uitvallen. Otto kent de basiscommando’s en volgt deze redelijk netjes op. Hij kan een paar uurtjes alleen zijn maar ligt dan wel het liefst op de bank. Het enige waar Otto niet van houdt is als iemand aan zijn eten komt, dus at hij bij zijn vorige baas altijd buiten.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Voor dit vrolijke snuitje zoeken we een thuis zonder katten als huisdier en een gezin waarin geen kinderen jonger dan 12 jaar leven?

Meer over hem weten? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.