Aangeboden door Gemeente Gulpen-Wittem

Een financiële bijdrage voor sociale en culturele activiteiten

© Getty Images/iStockphoto.

Heb je weinig te besteden en is het voor jou en/of je gezinsleden lastig om deel te nemen aan leuke activiteiten of hobby’s, zoals bijvoorbeeld een vereniging, schilderclub of andere muziek- of dansactiviteiten? Of vind je het moeilijk om je internet/telefoonabonnement of abonnement op de krant te betalen? Voor deze dingen biedt de regeling ‘Tegemoetkoming sociale en culturele activiteiten’ misschien uitkomst.

Aangeboden door gemeente Gulpen-Wittem

Als je hiervoor in aanmerking komt, dan krijg je extra geld om mee te kunnen doen aan activiteiten en hobby’s in je omgeving óf voor dat abonnement. Dit is belangrijk, voor kinderen maar ook voor volwassenen. Je ontmoet dan vaak andere mensen en bent actief bezig. Dat doet een mens goed. Ook voor kinderen is het fijn en belangrijk om bij een sport-, muziek- of knutselclub te zitten.

Vraag deze regeling aanWil je weten of je in aanmerking komt voor deze regeling? Stuur dan een aanvraag naar Sociale Zaken Maastricht-Heuvelland. Dat kan via een formulier op hun website.

Hoeveel extra geld krijg ik als mijn aanvraag wordt goedgekeurd? De bijdrage die jij en/of je gezinsleden krijgen om mee te kunnen doen met sociale en culturele activiteiten is op dit moment € 150,- per gezinslid per jaar (vanaf 4 jaar).

Ik heb het formulier opgestuurd, wat gebeurt er daarna?Sociale Zaken Maastricht Heuvelland kijkt eerst naar je inkomen en vermogen (zoals je spaargeld) om te bepalen of je extra geld kunt krijgen. Als je zelf genoeg geld hebt, dan kom je misschien niet in aanmerking voor deze regeling (bijvoorbeeld als je meer dan 110% van het sociaal minimum verdient). Er wordt ook gekeken naar leeftijd en gezinssamenstelling. Je krijgt altijd een reactie van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland.