Acht woningen onbewoonbaar door brand in flat in Heerlen

© Orange Media

Heerlen -

Acht woningen zijn voorlopig onbewoonbaar door een brand donderdagavond in een flatwoning in Heerlen.

Redactie

De brand werd rond kwart over tien gemeld. De brandweer ging er met meerdere wagens naar toe. De straat werd afgezet. Het vuur woedde in een appartement op de derde verdieping van de flat aan de Cookstraat in het stadsdeel Heerlerheide. Uit het appartement kwam veel rook.

Evacuatie

In eerste instantie moesten bewoners van een aantal appartementen hun woning verlaten. Even later werd het gehele gebouw ontruimd. De evacuatie nam wat tijd in beslag omdat het veelal om oudere mensen ging.

De brandweer kreeg de brand vervolgens onder controle, maar meerdere mensen hebben volgens een woordvoerster van de brandweer rook ingeademd. Zij zijn behandeld door ambulancepersoneel. Een persoon is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Onbewoonbaar

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg meldt dat er ongeveer acht woningen onbewoonbaar zijn en dat er noodopvang voor de bewoners is geregeld. De meeste bewoners konden weer terugkeren naar hun woning.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is onduidelijk. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

© Orange Media

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.