Zuyderland-internist Guy en verpleegkundige Marjon vormen ook samen een carnavalspaar

Guy en Marjon Mostard.© Zuyderland MC

Heerlen -

Guy en Marjon Mostard zijn niet alleen een echtpaar en beiden al decennialang Zuyderlander. Dit jaar zijn de internist en verpleegkundige samen uitgeroepen tot het carnavalspaar van CV de Nachdravers in Termaar (Eijsden-Margraten). „Hartstikke leuk”, zeggen de kersverse prins en prinses zelf. En dat vinden hun collega’s ook.

redactie

„We zijn allebei echte carnavalisten, al van kinds af aan”, vertellen de twee Zuyderlanders, die al bijna twintig jaar woonachtig zijn in Margraten. Drie van hun vier kinderen zijn afgelopen jaren ook al jeugdprins of -prinses geweest en dus konden hun ouders haast niet achterblijven.

„De meiden vinden de uitverkiezing best wel hip”, zegt Marjon. Ook de collega’s van beiden vinden het erg leuk en houden al rekening met de zorgplanning in komende weken.

Vonk

De eerste ontmoeting tussen Guy en Marjon in Zuyderland gaat vele jaren terug. De twee leerden elkaar ooit in het voormalige ziekenhuis van Brunssum kennen, waar Marjon al in 1992 kwam werken. Tegenwoordig op de dagverpleging, maar destijds nog op de afdeling interne geneeskunde. Guy verscheen zo’n zes jaar later op dezelfde locatie, als zaalarts. „Tijdens een feestje van het werk sloeg de vonk over,’ weten ze nog goed. Samen plezier maken en feestvieren zat er duidelijk al vroeg in.

Verbroedering

Een drukke periode staat komende weekenden en natuurlijk tijdens carnaval op het programma, maar beide Zuyderlanders gaan er zeker van genieten. Afgelopen jaren werd er ook al geregeld meegelopen in optochten. Marjon bij de jeugd en Guy vaak als einzelgänger. Eén jaar zorgden ze zelfs voor echte verbroedering, door met twee leden uit de vereniging van Margraten één groep te vormen in de optocht. Als prins en prinses bezoeken ze komende weken alle 80-plussers in het dorp.