Elke maand thema-excursie op andere locatie binnen RivierPark Maasvallei

Geulle aan de Maas.© Wouter Roosenboom

Eijsden/Thorn -

Mensen die RivierPark Maasvallei willen ontdekken, kunnen elke tweede zondag van de maand op pad met een MaasVerkenner van de organisatie.

Redactie

Dat gebeurt telkens vanuit een ander toegangspunt binnen het gebied en zowel aan Nederlandse als aan Belgische zijde van de Maas. Iedere excursie begint om 14.00 uur en heeft een eigen thema. De eerstvolgende staat gepland op 12 februari, begint in Vijverbroek (bij Kessenich, België) en is getiteld ‘Kemiezen en punjelaars’.

Lees ook: Nieuw bezoekerscentrum groengebied aan de Grensmaas: eyecatcher moet meer Nederlandse fietsers doen afstappen

Daarna volgen verkenningen vanuit Koningssteen/Kollegreend (Kessenich/Thorn, 12 maart, Op zoek naar de Bever), Geulle aan de Maas (9 april, Cultuur en nieuwe natuur aan de Maas), Aldeneik (België, 14 mei, Over rozen en stenen, legendes aan de Maas), Borgharen (11 juni, Wilde bloemen en vlinders), Meers (9 juli, Het RivierPark Maasvallei in geuren en kleuren), Leut (België, 13 augustus, Vilain XIIII en zijn bomen), Itteren (10 september, Nieuwe natuur in een historisch landschap), Visitor Center De Wissen in Dilsen-Stokkem (België, 8 oktober, Natuurbeleving voor mensen met een beperking), Stevensweert (12 november, De invloed van de Spanjaarden in het Rivierpark MaasVallei) en Nattenhoven (10 december, Grote grazers).

Deelnemers wordt geadviseerd goed schoeisel te dragen en zich te kleden naar de weersomstandigheden. Kijk voor meer informatie, tickets en/of reserveringen op rivierparkmaasvallei.eu.