Gehavend Venlosche Boys verliest, paniek is er niet

Venlosche Boys eerder dit seizoen in actie.© Mara van den Oetelaar

Venlo -

Venlosche Boys is de tweede seizoenshelft slecht begonnen. Het gehavende elftal van Chris Burhenne ging zaterdagavond met 1-3 onderuit tegen Chevremont. Toch wanhoopt de Boys-coach niet.

Het zat Venlosche Boys niet bepaald mee in de winterperiode. De ploeg van Chris Burhenne ging zaterdagavond de tweede seizoenshelft tegen Chevremont in met een gemankeerde ploeg. Ruben Peulen, Sergi Simons en Iron Grootfaam kregen de afgelopen weken te maken met flinke fysieke problemen. Spelers die met hun kwaliteiten voor defensieve zekerheid zorgen. Dat was juist één van de sterkte punten van het Venlosche Boys van Burhenne voor de winterstop, toen de ploeg vriend en vijand verraste en als gedeelde nummer drie de eerste seizoenshelft afsloot. Met name het missen van Peulen centraal achterin is een fikse domper. Hij kampt met hartklachten en is voorlopig uitgeschakeld. Evenals Simons en Grootfaam die allebei zware knieblessures hebben opgelopen.

Gemis

Ook de talenten Tim Diebels, Jasper Swaghoven en Tom van der Grinten ontbraken tegen Chevremont. Het gemis deed meteen pijn, want Venlosche Boys keek halverwege al tegen een 0-3 achterstand aan. Het was Chevremont dat uiterst effectief was, terwijl de thuisploeg ook kansen kreeg, maar keer op keer faalde in de afronding. Paul Wienhoven schoot na rust nog van elf meter raak, maar Bob Hoveling liet het na om de aansluitingstreffer binnen te schieten op het moment dat hij vrij voor het doel kwam te staan. Venlosche Boys kreeg daarna nóg een strafschop van scheidsrechter Schelsema, maar dit keer zag Wienhoven zijn pingel gekeerd worden. Tot grote ergernis van Burhenne die evengoed positief probeerde te blijven. „We zijn vooruit blijven voetballen na een grote achterstand en hebben veel kansen gecreëerd. Deze wedstrijd hadden we zelfs nog kunnen winnen”, aldus de oefenmeester, die ervan overtuigd is dat Venlosche Boys bovenin kan blijven meedraaien ondanks de personele problemen. „Wij moeten voor een plek bij de eerste drie gaan”, was de coach strijdbaar na afloop. Met een uitgedunde groep wordt dat echt nog een hele klus, al heeft Venlosche Boys met spelers als David Driessen, Paul Wienhoven en Bob Hoveling in de voorhoede veel kwaliteit om in de komende wedstrijd het verschil te gaan maken. Dan moet het vizier bij dit trio wel op scherp gaan staan.