Plus Muijs in Schinveld ontvangt het Super Supermarkt Keurmerk

© Getty Images

Plus Muijs in Schinveld is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer Bob Muijs ontving het keurmerk op 2 februari in aanwezigheid van Henk Reijnders, wethouder EZ, gemeente Beekdaelen. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

Aangeboden door Stichting Super Supermarkt Keurmerk

Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben de heer Muijs en zijn medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek. Deze enthousiaste ondernemer is o.a. gecertificeerd door zijn grote inzet op het thema lokale betrokkenheid; hij ondersteunt vele projecten in de omgeving, zoekt daarbij de samenwerking op van collega-ondernemers in de buurt, daarnaast verkoopt hij in zijn winkel handgemaakte producten van een nabij gelegen zorgcentrum. Dit heeft mede bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

BeoordelingscriteriaPlus Muijs in Schinveld is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzame energie, veilige omgeving, bewuste afvalreductie, en slimme logistiek.

Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, reikte het keurmerk uit. Hij benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer naam ondernemer is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: ‘Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt.’

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42% gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met Plus Muijs in Schinveld hebben 260 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.