Jan Kurvers vrijwilliger van het jaar KBO Sevenum

© KBO.

Sevenum -

Tijdens de druk bezochte lunch van KBO op vrijdag 27 januari in De Wingerd werden tientallen vrijwilligers door voorzitter Peter Lalieu bedankt voor hun inzet voor de vereniging in het afgelopen jaar.

Ook werd aandacht geschonken aan de vrijwilliger van het jaar. Alle Sevenumse KBO-leden mochten in de afgelopen weken hun stem uitbrengen op een vrijwilliger, die volgens hem of haar deze titel zou verdienen. Meer dan een kwart van de stemmen werd uitgebracht op Jan Kurvers. Hij werd beoordeeld als een goed gehumeurde duizendpoot, een harde werker en sleutelbeheerder, die nagenoeg dagelijks bij alle activiteiten van de KBO behulpzaam is.

Bescheiden

Kurvers wordt verder omschreven als bescheiden en treedt nooit op de voorgrond, maar staat altijd klaar om in te springen. Nooit wordt tevergeefs een beroep op hem gedaan. Kurvers is altijd behulpzaam met het opbouwen en inrichten van de zaal voor activiteiten. Uit handen van de voorzitter ontving hij een blijvend aandenken.

Taart voor alle bewoners van Sevenheym

KBO Sevenum is in september vorig jaar landelijk uitgeroepen als afdeling van de maand en ontving hiervoor voor honderd personen slagroomtaart. De aankomst van de taarten was vertraagd, waardoor het niet mogelijk was om deze taarten te nuttigen aansluitend aan de vrijwilligerslunch. In overleg met de Vrienden van Sevenheym en verzorgingshuis Sevenheym werd daarom besloten deze taarten beschikbaar te stellen aan de bewoners van het verzorgingshuis. Met behulp van de Vrienden van Sevenheym, personeel van Sevenheym en bestuursleden van de KBO Sevenum, ontvingen alle bewoners zaterdag 28 januari de taart.