Roda JC vindt gewenste versterking op middenveld in Jesse Schuurman

Jesse Schuurman.© Getty Images

Kerkrade -

Roda JC heeft zich versterkt met Jesse Schuurman. De 24-jarige middenvelder komt op huurbasis over van De Graafschap. Hij maakt het seizoen af in Kerkrade.

Maikel Suilen

Schuurman is de eerste versterking in de winterse transferperiode voor Roda. De club was al enige tijd op zoek naar een versterking op het middenveld. Trainer Edwin de Graaf, vorige week dinsdag aangesteld, gaf aan graag een ‘balafpakker’ aan zijn selectie toe te voegen. Schuurman speelt het liefst op de plek van defensieve middenvelder.

Lees ook: Kennismaken met Roda-trainer Edwin de Graaf: over het overwinnen van kanker, het leren van oude fouten en zijn voetbalgekke gezin

Schuurman doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en maakte in de zomer van 2019 de overstap naar De Graafschap. Voor de club uit Doetinchem speelde de rechtspoot ruim honderd wedstrijden, waarvan tien duels in het lopende seizoen. Hij was lang niet altijd verzekerd van een basisplaats in de ploeg van Adrie Poldervaart.

Het duel van maandagavond tegen PEC Zwolle komt te vroeg voor Schuurman. Hij zal aansluiten richting de derby tegen MVV.