Burgemeester Petra Dassen-Housen op bezoek bij 100-jarige Jo Handels

Burgemeester Petra Dassen op bezoek bij Jo Handels.© Peter Trompetter

Kerkrade -

Burgemeester Petra Dassen heeft zondag 29 januari Jo Handels hoogstpersoonlijk gefeliciteerd met zijn honderdste verjaardag.

redactie

De eeuweling woonde tot enkele jaren geleden nog zelfstandig aan de Beukenbosweg, maar na een ongelukkige val belandde hij in een rolstoel en woont hij nu in verzorgingstehuis Kapelhof

Naast zijn twee reeds overleden zussen, was Jo de enige zoon in een mijnwerkersgezin. Op 7 juli 1949 trad hij in het huwelijk met zijn in 1993 overleden echtgenote Iwanka. Het echtpaar kreeg twee kinderen: dochter Gerrie en zoon Toon.

Jo Handels was werkzaam op het kantoor van de Domaniale en na de mijnsluiting bij Medtronic. Ook was hij 45 jaar als vrijwilliger penningmeester actief bij begrafenisfonds St. Pietersrade.

Hij heeft tot zijn 93ste auto gereden. Handels is een optimist en een echt gezelschapmens. Hoewel hij minder mobiel is en zijn gehoor hem in de steek laat, laat hij weten een zeer tevreden mens te zijn.

Een verklaring waarom hij zo oud is geworden, heeft hij niet. „Vijftig jaar geleden rookte ik mijn laatste sigaret in café Chermin en vroeger dronk ik graag een borreltje, maar tegenwoordig houd ik het bij een glas wijn. Misschien dat het daarmee heeft te maken.”