Greuzelensemble gaat terug in de tijd naar de gouden jaren van Radio Luxemburg

Het muziekensemble staat weer onder leiding van Sef Gubbels.© AstroGeert

Venlo -

Greuzele bij muziek van vroeger. Het kan volgende maand weer in de Venlonazaal, waar het Greuzelensemble deze keer in de roemrijke schlagerhistorie van Radio Luxemburg duikt.

Marcel van Lier

Een gelegenheidsformatie van dertig zangers en muzikanten gaf in het najaar van 2021 twee concerten ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Venlose Revue. Bekende melodieën van vroeger als Veurbeej, d’n oorlog is veurbeej en We’ll meet again maakten bij de luisteraars veel herinneringen en emoties los. Veel bezoekers drongen aan op een vervolg. Nieuw was het Greuzelconcert niet. De voormalige Prinsekapel begon ermee in 2004, om ook buiten het carnavalsseizoen van zich te laten horen. De uitvoeringen vonden telkens op halfvasten plaats in zaal Copacabana, het repetitielokaal van de kapel. Het Greuzelensemble nam het stokje over. Binnen twee weken na het uiteenvallen van de Prinsekapel wist initiator Sef Gubbels een groep van enkele tientallen zangers en musici om zich heen te verzamelen. Ze zijn afkomstig uit Venlo en omstreken. Een lid woont zelfs in Maastricht en is elke vrijdag present op de repetitie.

James Last

Ditmaal gaan koor, orkest en solisten terug naar de gouden schlagerjaren van Radio Luxemburg, met nummers van Heintje, Vicky Leandros en het Hazy Osterwald sextet. Klanken uit de tijd van Bert Kempfert en James Last komen weer tot leven. Ook staan opnieuw oude liedjes uit de Venlose Revue op het repertoire, waaronder enkele onbekende werken van Frans Boermans.

Nostalgisch is ook de plek waar de concerten op 17, 18 en 19 maart plaatsvinden. Met de sloop van de Venlonazaal verdwijnt opnieuw een markant gebouw waar veel Venlonaren mooie herinneringen aan bewaren.

Kaarten kosten 8 euro en zijn hier te bestellen.