Soep & Zo Nederweert mag gratis gaan koken

Het initiatief Soep & Zo in Nederweert verhuist.© De Limburger

Nederweert -

Het initiatief Soep & Zo in Nederweert, om alleenstaanden gezellig samen te laten eten, heeft gratis onderdak gevonden in het gebouw van de Zorggroep in de Kapelaniestraat.

Carola de Boer

Culinair talent Joop Winkelmolen en organisator Carin Sieben zaten sinds begin dit jaar met de handen in het haar. Ze hadden dit nieuwe initiatief net op poten gezet om ouderen en alleenstaanden samen soep te laten maken die ze dan ook samen opaten. Maar door de gestegen energielasten konden ze nergens gratis terecht. Want geld voor de energierekening hadden ze niet. „We mogen nu vanaf 13 februari komen koken in het voormalige Groene Kruis-gebouw tegenover de Pinnenhof. In het gebouw is een zaaltje en een keukentje. Als we zelf voor een kookplaat zorgen, kunnen we daar met acht mensen elke twee weken lekker soep maken en we hoeven er niks voor te betalen”, vertelt Sieben. Als er meer ouderen zijn die hieraan mee willen doen, komt er een tweede kookgroep.

Lees ook: Nieuw initiatief tegen eenzaamheid in Nederweert zit voor de start al in de problemen: ‘Het is echt een domper’