Aangeboden door Gemeente Gulpen-Wittem

Sluit ook aan bij lokale energiecoöperatie

© Gemeente Gulpen-Wittem.

In de gemeenten Gulpen-Wittem en Valkenburg aan de Geul is een initiatief gestart om een gezamenlijke energiecoöperatie op te richten. De gemeente Gulpen-Wittem organiseerde woensdag 25 januari een bijeenkomst voor inwoners die hier meer over wilde weten. Daar kwamen ruim 50 belangstellenden op af.

Aangeboden door gemeente Gulpen-Wittem

Wat is een energiecoöperatie?Een energiecoöperatie is een initiatief van lokale bewoners, die samenwerken op het gebied van energie en stroomopwekking. Op deze manier willen zij een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst. Twee derde van de 31 Limburgse gemeenten beschikt al over zo’n initiatief. Deze 20 coöperaties zijn verenigd in de koepel van REScoop Limburg. Het streven is om in elke gemeente een eigen coöperatie te helpen oprichten. REScoop Limburg ondersteunt haar leden bij het opwekken en leveren van duurzame energie en het mogelijk maken van energiebesparende maatregelen.

De gemeenten Gulpen-Witten en Valkenburg aan de Geul trekken hier samen in op, zodat er voldoende bestuurskracht is om een lokale energiecoöperatie op te richten.

AanmeldenWilt u zich ook aansluiten bij dit initiatief? Neem dan contact op met Ilona van den Esschert, beleidsmedewerker Milieu van de gemeente Gulpen-Wittem via duurzaamheid@gulpen-wittem.nl of telefoonnummer 14 043.

De volgende stap is het plannen van een vervolgbijeenkomst met iedereen die belangstelling heeft.