Algemeen directeur Erik Noor per 1 mei weg bij MVV

Erik Noor.© Johannes Timmermans

Maastricht -

Algemeen directeur Erik Noor verlaat per 1 mei MVV. Hij heeft zelf besloten na drie seizoenen zijn functie bij de Maastrichtse voetbalclub neer te leggen.

Redactie

Noor trad in de zomer van 2020 in dienst bij MVV zonder voetbalachtergrond. Op dat moment zat de club in een moeilijke fase op het gebied van organisatie, beleid en voetbalvermogen, zo meldt de club dinsdag.

„Ik vertrek met pijn in het hart, maar wel op een goed moment”, zegt Noor. „Ik ben een echte ondernemer in hart en nieren, die een voetbalclub in een moeilijke fase op de rails wil zetten. En dat is gelukt. Ik loop nu echter vast in de regio waardoor mijn ondernemersgeest flink beperkt wordt. Ik ben een ondernemer in beweging. Deze club is echt één van de robuuste pijlers van de stad Maastricht. De mensen in de stad hebben de club ook weer omarmd. Zaten er drie jaar geleden soms maar 2.100 man op de tribune, nu zijn er dat geregeld 6.500. De doelstelling is bereikt, er staat nu een goed fundament, goed kantoorteam, nieuwe aandeelhouder, RvC en een goed sportief team. Er is een basis gelegd voor de toekomst.”

Amerikaanse aandeelhouder

Volgens Hans Verwijlen, voorzitter van de raad van commissarissen van MVV Maastricht, heeft Noor „de organisatie stevig onder handen genomen zodat er nu een goed functionerend voetbalbedrijf staat. Zo werden onder andere de financiële administratie uitbesteed, het commerciële team vernieuwd, ticketing en marketing gescheiden waardoor er meer omzet kwam, de externe communicatie opnieuw ontwikkeld. Stuk voor stuk professionalisering van de organisatie. We kunnen stellen dat er in die drie jaar veel in positieve zin veranderd is.”

In de periode onder Noor is ook een nieuwe aandeelhouder toegetreden. Medio vorig jaar kwam MVV voor 24% in handen van het Amerikaanse World Soccer Holdings. Dat betaalde 735.000 euro voor het aandelenpakket.

Marcel Jöris, voorzitter van Stichting MVV: „Zijn ondernemersgeest en gedrevenheid waren precies de elementen waar we met het toenmalige bestuur naar zochten. En laten we niet vergeten dat Erik startte in een heel moeilijke periode, midden in de coronatijd. Geen publiek in het stadion, nieuwe financiële lasten met een grote uitdaging om sponsoren te behouden. Met hetgeen Erik gaat achterlaten zijn we uiterst tevreden.”