Tweedaagse excursie naar voormalige Nazikampen in Nederland met gids Herman van Rens

Bord van de trein Westerbork-Auschwitz. Vanuit Westerbork vertrokken meer dan 90 treinen naar het vernietigingskamp Auschwitz.© Cliotravel

Roermond/Venlo -

Historisch reisgenootschap Cliotravel houdt op 18 en 19 maart een excursie naar vier voormalige Nazikampen op Nederlandse bodem. Holocaust-deskundige Herman van Rens gaat als gids mee.

Redactie

Er wordt een bezoek gebracht aan de concentratiekampen in Ommen, Westerbork, Amersfoort en Vught en aan herinneringscentrum Het Apeldoornsche Bosch. Vrijwel alle patiënten en het personeel van dit joods psychiatrisch verzorgingstehuis werden in de oorlog vermoord.

Herman van Rens uit Beek begon na zijn pensionering als huisarts aan een studie geschiedenis aan de UVA te Amsterdam. Hij specialiseerde zich in de holocaust en deed samen met zijn vrouw Annelies onderzoek naar de deportatie van joden uit Frankrijk, België en Nederland naar dwangarbeiderskampen in Silezië.

Opstappen kan in Echt en Roermond. De reis is inclusief vervoer per touringcar, overnachting in een viersterren hotel, entrees en maaltijden. Aanmelden kan via de website van Cliotravel.