Groenewegen verrassend geklopt door Italiaan Milan in Saudi Tour

Dylan Groenewegen.© ANP/HH

De tweede etappe in de Saudi Tour is gewonnen door de Italiaan Jonathan Milan. Hij sprintte het snelst aan het eind van een winderige woestijnetappe. Dylan Groenewegen blijft wel de klassementsleider.

Redactie

Hoewel een massasprint gekeken naar het parcours onafwendbaar leek, werd op voorhand rekening gehouden met een onrustige dag. Dit vanwege de vele open stukken in de finale en aanwezige woestijnwind. Mede daarom moesten ook de klassementsrijders bij de les zijn.

Spektakel

De etappe van Winter Park richting Shalal Sijlyat Rocks was biljartvlak, maar speelde zich vooral in de open vlaktes af. En daar heerste de wind en dat leverde in volle finale het nodige spektakel op. Waaiers dus, en dat zorgde voor een pelotonnetje van een dertigtal renners. Pas op een zestal kilometer van de finish kwam het tot een hergroepering.

De Deen Norsgaard (Movistar) probeerde nog de dans te ontspringen maar de renners van Jayco - AlUla (van kopman Groenewegen) hielden alles netjes onder controle en zorgden ervoor dat er in het desolate woestijnlandschap alsnog door een omvangrijke groep werd gesprint. Met een brede laatste rechte lijn van vijf kilometer, met een wind die uitnodigde voor waaiers, bleef het afwachten hoe het peloton zou reageren.

Verrassing

Op twee kilometer van de finish was ook Norsgaard eraan voor de moeite en was het duidelijk dat alles op een spurt zou uitdraaien. De ploegmaten van Groenewegen namen resoluut het heft in handen maar liet zich verrassen door de jonge Italiaan Jonathan Milan (Bahrein-Victorious).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Groenewegen begon de Saudi Tour uitstekend. Maandag sprintte hij in de eerste etappe, ondanks drie lekke banden, naar de winst en leiderstrui. Bol eindigde als zevende.