‘België kiest voor Duitser Tedesco, Bosz grijpt naast bondscoachschap’

Peter Bosz.© ANP/HH

De Belgische voetbalbond heeft een volledig akkoord bereikt met Domenico Tedesco (37) om opvolger van Roberto Martinez als Belgisch bondscoach te worden. Dit houdt in dat Peter Bosz, die als tweede op de shortlist stond, naast de baan grijpt. Dit meldt Het Nieuwsblad.

Redactie

De Duitser moet alleen nog een akkoord bereiken over de afhandeling van zijn contract met RB Leipzig, de club waar hij in september werd ontslagen maar door wie hij nog betaald wordt.

Laatste hindernis

Woensdag is er een raad van bestuur en als Tedesco de laatste hindernis met RB Leipzig heeft weggewerkt, wordt zijn aanstelling officieel. Hij tekent tot na het WK 2026. Zijn eerste opdracht is de EK-voorrondewedstrijd in Zweden op 24 maart.

Ook de aanstelling van Frank Vercauteren (66) als technisch directeur wordt snel officieel. De gewezen Rode Duivel is nu nog bezig zijn verhuizing vanuit Rusland, waar hij met zijn vrouw en kind woont, naar België te regelen. Het was altijd de bedoeling van de voetbalbond om een ervaren technisch directeur aan een jonge bondscoach of omgekeerd te koppelen.