Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding op A73, man (31) en vrouw (31) opgepakt

© ANP

Roermond -

De politie heeft dinsdagavond een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van twee personen op de A73 bij Roermond. Bij de actie is niemand gewond geraakt.

Redactie

Dankzij een camera met automatische kentekenplaatherkenning kregen agenten rond negen uur een auto in het vizier waarin een vuurwapengevaarlijke man zou zitten.

Stopteken

De politie zette meteen de achtervolging in en gaf de auto een stopteken. De bestuurder weigerde echter het voertuig aan de kant te zetten. Bij een nieuwe poging konden de agenten de vluchter, in noordelijke richting op de snelweg, alsnog tot stoppen dwingen.

Op de A73 bij Roermond stopte de auto. De bestuurder stapte uit en greep vervolgens met zijn handen naar de broekzak. Omdat hij geen gehoor wilde geven aan de aanwijzingen van de politie werd een waarschuwingsschot gelost. Vervolgens kon de man (31) worden aangehouden. De vrouw (31) die naast hem in de auto zat is ook opgepakt. Zij is woensdagochtend weer vrijgelaten, wel heeft ze haar rijbewijs moeten inleveren. De man zit nog vast.