Zachte dagen in het vooruitzicht

© Rob Oostwegel

De komende dagen krijgen we te maken met zachte lucht, waardoor de temperaturen kunnen oplopen tot rond de 10 graden op vrijdag.

Redactie

Dat is ronduit zacht voor de tijd van het jaar weet Weeronline, want normaal gesproken blijft het kwik begin februari steken rond de 6 graden.

Woensdag nog onstuimig

Woensdag wordt een onstuimige dag. Het waait hard (windkracht 4 tot 6) en in de loop van de ochtend komen er vanuit het noorden buien voor, die ‘s middags over de rest van het land trekken. Hierbij kan het ook hagelen en onweren. In het noorden en aan zee, zoals op de Waddeneilanden is het tijdelijk stormachtig (windkracht 8) en kunnen er zware windstoten voorkomen van 75 tot 90 kilometer per uur. De middagtemperatuur komt uit op zo’n 8 graden.

Ook donderdag regent het zo nu en dan nog. Ook dan staat er er nog een windkracht 3 tot 5. Het blijft de hele dag bewolkt. Vrijdag laat de zon zich eveneens vrijwel niet zien en er kan een spatje motregen vallen. De dag verloopt met een maximumtemperatuur rond de 10 graden ronduit zacht en ook de dagen daarna houdt het zachte weer aan. Beide weekenddagen wordt het 8 tot 9 graden, met enkele buien en weinig zon. Volgende week lijkt het volgens Weeronline iets kouder te worden.