Themabijeenkomst over ondermijning voor ondernemers in de gemeente Nederweert

© Gemeente Nederweert

Nederweert
Silke van Deelen

Voor ondernemers in de gemeente Nederweert is er op 8 februari de themabijeenkomst ‘veilig ondernemen’ in het gemeentehuis.

Agrariërs, ondernemers op de bedrijventerreinen, horecaondernemers, winkeliers, dienstverleners… elke ondernemer kan geconfronteerd worden met ondermijnende criminaliteit. Bijvoorbeeld als ze door iemand met verkeerde intenties benaderd worden met de vraag om een pand te verhuren. Of als er misbruik gemaakt wordt van de onderneming om geld wit te wassen. Misschien proberen criminelen om op slinkse wijze via internet toegang te krijgen tot de gegevens van de ondernemers. Het RIEC, de gemeente, de politie en andere partners maken een vuist tegen ondermijning onder meer door ondernemers te informeren over signalen en meldopties.

Tijdens deze thema-avond is de informatie specifiek afgestemd op ondernemers. Aan bod komen onder meer signalen van ondermijning, samenwerken bij het bestrijden van ondermijning, tips voor veilig ondernemen en veilig verhuren. De aanwezigen kunnen een waarheidsgetrouw drugslab bezoeken. Bureau Drugszaken geeft daarbij uitleg. Ook de politie en het RIEC zijn aanwezig om informatie en tips te delen. Aanvang 19.30 tot circa 22.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Aanmelden voor de avond kan tot 5 februari via www.nederweert.nl/thema-avond-over-veilig-ondernemen.