Watersnoodfonds Limburg beëindigt hulpverlening gedupeerden

Luchtfoto van het gebied rond Brommelen in juli 2021© ANP

Maastricht -

Na anderhalf jaar heeft het Watersnoodfonds Limburg zijn hulp aan gedupeerden van de overstromingen in juli 2021 beëindigd. In die tijd keerde het fonds met name aan de meest kwetsbare mensen een bedrag uit van ruim 1,6 miljoen euro.

Door Redactie

Ruim twintig Zuid- en Midden-Limburgse steden en deden een aanvraag. In totaal werden bij het fonds meer dan duizend aanvragen voor hulp ingediend.

Het fonds is in augustus 2021 ontstaan uit inzamelingsacties van Omroep MAX en de Limburgse. Het ingezamelde geld, ruim 2 miljoen euro, was bedoeld voor slachtoffers uit het rampgebied, met name ter ondersteuning van de meest kwetsbare mensen en schrijnende gevallen. Geld werd uitgekeerd voor herstel aan woning en inboedel. Maar ook om te voorkomen dat mensen die on- of onderverzekerd waren schulden zouden maken of in armoede terecht zouden komen.

„Wij danken alle sponsoren, bestuursleden en vrijwilligers die bovengenoemde donaties in de afgelopen 1,5 jaar mogelijk hebben gemaakt.” Maar lang niet alle nood is gelenigd, erkent het fonds. „Ondanks de hulp en ondersteuning van Watersnoodfonds Limburg zal de nasleep van de watersnoodramp de komende jaren voortduren.”

Lees ook: Minister zet deur op kiertje voor extra steun gedupeerden watersnood Limburg, maar belooft niets