Hoe presenteer je jouw bedrijf zo professioneel mogelijk?

© Visitekaartjes.

Als je met jouw bedrijf naar een beurs gaat, is het belangrijk om je op een bepaalde manier te presenteren. Hier kun je van tevoren goed over nadenken, zodat je tijdens de beurs niks aan het toeval overlaat. Bij een beurs is het belangrijk om een goede eerste indruk achter te laten en daarbij speelt de manier hoe jij je positioneert als bedrijf een hele belangrijke rol. In dit artikel zullen wij je een aantal tips geven zodat je voorbereid naar de volgende beurs gaat!

Aangeboden door Reclameland.nl

VisitekaartjesEr zijn veel verschillende partijen waar je voordelig professionele visitekaartjes kunt laten drukken. Als iedereen een gelijk ontwerp gebruikt, zorg je voor een uniforme stijl bij je hele bedrijf. Dit straalt professionaliteit uit, waardoor mensen je als bedrijf sneller serieus nemen.

Het ontwerp en de inhoud van je visitekaartjes zijn erg belangrijk, omdat je hiermee zorgt dat mensen je onthouden en een duidelijk beeld bij je organisatie hebben.Het is dus verstandig om je visitekaartjes te laten drukken bij een professionele partij die er verstand van heeft, zodat je gegarandeerd kwaliteit in huis haalt.

Kijk bijvoorbeeld eens bij online drukkerij Reclameland: https://www.reclameland.nl/drukken/visitekaartjes. Zij zorgen ervoor dat je visitekaartjes netjes geleverd worden, van goede kwaliteit zijn en er ook nog eens mooi uitzien.

Mensen naar je stand krijgenOm deze visitekaartjes uit te kunnen delen kun je twee dingen doen: rondlopen en naar mensen toegaan, of je stand zo aantrekkelijk maken dat de mensen naar jou toekomen. Maar hoe doe je dat? Net zoals met visitekaartjes gaat het eerst om het ontwerp, hiermee zorg je dat jouw stand aantrekkelijk is, volledig in lijn met je merkidentiteit.

Zorg dus voor een complete beursstand. Dit betekent een plek waar je iets demonstreert als dit relevant is voor jouw bedrijf, een plek waar je met mensen het gesprek aan kunt gaan en een drankje kunt drinken, maar ook zeker een plek waar je meer privé een gesprek kunt voeren.

Een blijvende indruk achterlatenZodra je mensen bij jouw stand hebt, wil je ook een indruk bij ze maken die blijft hangen. Dit kan bijvoorbeeld door een leuke activiteit te organiseren waar mensen aan kunnen deelnemen of een interessante presentatie te geven. Wel kost dit allemaal tijd en geld. Gelukkig zijn er ook goedkopere manieren om een indruk achter te laten.

Dit kan bijvoorbeeld door leuke giveaways uit te delen waardoor bezoekers jouw stand en merk niet snel zullen vergeten. Zorg voor een uniforme stijl op al je producten, door een logo en merknaam toe te voegen. Mochten mensen later ergens je spullen weer tegenkomen, dan zullen ze direct denken aan jouw bedrijf.

Zaken die je niet mag vergetenEr zijn een aantal zaken die je niet mag vergeten om mee te nemen naar een beurs. Wij hebben deze nog even voor je op een rijtje gezet, zodat je nog een keer je tas kan controleren voordat je naar je volgende beurs toe gaat.

- materiaal voor de beursstand- laptops voor presentaties- genoeg medewerkers- genoeg visitekaartjes / flyers- spullen om de stand schoon te houden

Natuurlijk verschilt het per bedrijf wat je meeneemt naar een beurs, maar over het algemeen zijn dit de belangrijkste zaken die je meeneemt naar je volgende beurs!