Twee Belgische mannen (25 en 27 jaar) opgepakt voor dodelijke schietpartij in Hoensbroek

© Orange Media

Hoensbroek -

De Belgische politie heeft dinsdag op verzoek van de Nederlandse politie twee mannen uit Maasmechelen aangehouden voor een dodelijk schietpartij in Hoensbroek in het jaar 2021. Het gaat om een 25-jarige en 27-jarige man.

Redactie

Dat meldt de politie op Twitter. Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij van die bewuste zondagmiddag op 2 mei 2021 in Hoensbroek was een 29-jarige Duitser uit Aken. De man werd op de openbare weg, de Schuureikenweg, onder vuur genomen en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De politie heeft destijds een grootschalig onderzoek verricht, maar dat is tijdelijk gestopt. Desondanks is er veel belangrijke en relevante informatie bewaard gebleven, waardoor het speurwerk op een later moment weer opgepakt kon worden. „Het werd in overleg met het Openbaar Ministerie stopgezet omdat er op dat moment meer aanbod was van zaken dan we aankonden”, zei een politiewoordvoerster.

Nieuwe informatie

Het onderzoek naar het schietincident is in het najaar van 2022 weer opgepakt. Daaruit kwam nieuwe informatie naar voren die heeft geleid tot de aanhouding van de twee mannen in Maasmechelen. De politie verwacht met de twee aanhoudingen een belangrijke stap in het onderzoek te hebben gezet.

De politie heeft eerder al vier verdachten opgepakt in juni 2021, maar na een korte periode zijn zij weer vrijgelaten. Dat waren andere personen dan de twee mannen die nu in België zijn opgepakt. De vier blijven volgens een woordvoerster van de politie wel verdachte in deze zaak.

Lees ook: Slachtoffer dodelijke schietpartij Hoensbroek is een 29-jarige Duitser uit Aken

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.