FBI valt binnen in strandhuis van Joe Biden

Medewerkers van de FBI zijn woensdagochtend het strandhuis van de Amerikaanse president Joe Biden in Rehoboth Beach (Delaware) binnengevallen.

Redactie

Dat meldt NBC News. De huiszoeking vindt plaats vanwege een onderzoek naar geheime documenten. Eerder werden al geheime documenten van de regering-Obama, waarin Biden vicepresident was, gevonden in Bidens woning in Wilmington in de staat Delaware en in een van zijn kantoren in Washington D.C.

Woensdagochtend plaatselijke tijd zijn de agenten nu ook binnengevallen in zijn strandhuis in Rehoboth Beach. De huiszoeking is nu nog altijd aan de gang, aldus Amerikaanse media.

Volgens een advocaat van Biden verleent de Democratische president zijn volledige medewerking aan de operatie van de Amerikaanse recherche in Delaware. Onlangs waren ook geheime documenten opgedoken bij voormalig vicepresident Mike Pence. Eerder had de FBI bij de golfclub in Florida van voormalig president Donald Trump een inval gedaan om geheime regeringsdocumenten veilig te stellen.

Lees ook: Is Joe Biden (80) te oud voor een tweede termijn als president? Jongere Amerikanen vinden hem ‘cool’ maar ook ‘seniel’