HandbaL Venlo naar de kwartfinale van het bekertoernooi

© Frans Jetten

Kwintsheul -

De vrouwen van Cabooter Group/HandbaL Venlo hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi.

Frans Jetten

In Kwintsheul werd Quintus 3, met veel voormalige eerste team-speelsters in de gelederen, met enige moeite verslagen: 26-33.

Aanvankelijk kon de koploper van de tweede divisie nog in het spoor blijven (5-8) maar daarna liep de ploeg van Robin Gielen snel uit naar 7-14. Geholpen door slordigheden en persoonlijke fouten bij de Venlosen kon de thuisploeg weer terugkomen in de wedstrijd. Gielen had vooraf al verwacht van de ervaren Kwintsheulse ploeg meer tegenstand te krijgen dan twee weken geleden van Quintus 1 en hij kreeg gelijk.

Na de rust (13-16) leken de Limburgsen snel orde op zaken te stellen. Halverwege de tweede helft was het verschil opgelopen naar tien treffers, maar daarna stokte de productie bij de landskampioen opnieuw. De marge was op enig moment teruggelopen naar vier doelpunten. Maar echt spannend werd het niet meer. Gielen reageerde na afloop enigszins gelaten. „De doelstelling was winnen en de volgende ronde halen en dat is gelukt. De focus was vandaag wat minder maar dat is niet zo vreemd aan het eind van de dag en na een lange busreis.”