Kyrgios pleit schuldig aan mishandeling, aanklacht verworpen

Nick Kyrgios kwam op krukken de rechtbank binnen.© ANP / EPA

Canberra -

De Australische tennisser Nick Kyrgios heeft bekend dat hij begin 2021 zijn toenmalige vriendin heeft mishandeld, maar het levert hem desondanks geen straf op. Tijdens een rechtszitting in de Australische hoofdstad Canberra gaf Kyrgios toe dat hij zijn ex-vriendin Chiara Passari ruim twee jaar geleden tijdens een ruzie op de grond had geduwd. De aanklacht van mishandeling die de vrouw had ingediend, werd daarop verworpen door de rechter.

Redactie

Kyrgios gaf Passari voor haar appartement in Canberra een duw toen ze wilde verhinderen dat hij, na een woordenwisseling, in een Uber-taxi vertrok. Ze viel en liep daarbij schaafwonden op aan haar knie en schouderklachten. Passari deed pas tien maanden later aangifte.

Volgens de rechter gaat het om een relatief klein incident en is de kans ook klein dat Kyrgios zoiets nogmaals zou doen. Ook speelt de vele publiciteit rond de zaak mee in het besluit van de rechter om de 27-jarige tennisser niet te veroordelen. De Australiër, nummer 20 van de wereld, riskeerde maximaal twee jaar gevangenisstraf.

„Ik ben dankbaar dat de rechtbank de aanklacht zonder veroordeling heeft verworpen”, schreef Kyrgios op Instagram. „Ik zat niet lekker in m’n vel toen dit gebeurde en ik heb heel veel spijt van hoe ik in een moeilijke situatie reageerde. Ik wist dat dit niet oké was en ik heb oprecht spijt van de pijn die ik heb veroorzaakt.”

De Australiër openbaarde vorig jaar dat hij met depressies kampte. Kyrgios krijgt naar eigen zeggen hulp om daar beter mee om te gaan. Zijn advocaat had afgelopen oktober om uitstel van de rechtszaak gevraagd om de tijd te krijgen om de geestelijke toestand van de tennisser te kunnen onderzoeken.

Kyrgios kwam op krukken de rechtbank binnen. De winnaar van zeven ATP-titels onderging onlangs een operatie aan zijn linkerknie. Kyrgios moest zich door die knieblessure op het laatste moment afmelden voor de Australian Open. Vorig jaar bereikte hij de finale van Wimbledon.

Lees ook: Van ‘risico voor het land’ tot alle remmen los: Novak Djokovic wordt nu met open armen ontvangen in Australië