Team van Wings Agora wint regiofinale FIRST LEGO League en mag naar landelijke finale

Feest bij het LEGO-talent.© Joëldig! Media

Reuver -

Het team The Energizers van Wings Agora in Roermond heeft de in Reuver gehouden regiofinale van de FIRST LEGO League gewonnen.

Redactie

Het team Green Fire van basisschool de Driesprong (Geleen) ging er met de zogenoemde Core Values prijs vandoor. De Waterratten van Agora Maas en Peel wonnen de innovatieprijs en team Nukergy van het Roercollege had het beste robotontwerp. De jury kende nog een extra award toe voor de beste presentatie aan de Solar Travelers van basisschool de Koningsspil (Thorn).

The Energizers vertegenwoordigen Limburg tijdens de landelijke finale in Delft op 18 maart 2023. Ook zijn ze nog in de race om door te gaan naar de wereldwijde finale in Houston,- Amerika. Team TechNICK (eveneens Agora Maas en Peel), dat als tweede eindigde, mag samen met The Energizers door naar de landelijke finale in Delft.

Energietransitie

De FIRST LEGO League is een wedstrijd voor jongeren van 10 tot 15 jaar waarbij ze worden uitgedaagd om bepaalde opdrachten van LEGO met een robot zo goed mogelijk op te lossen en om daarnaast een duurzame en innovatieve oplossing te bedenken binnen een jaarlijks wisselend thema.

Dit jaar was het thema Superpowered en ging over de energietransitie van vuile naar schone energie. De jury lette op het ontwerp van de robot en de innovatieve oplossing die de deelnemers bedachten. Daarnaast werd er ook gejureerd op hoe de teams samenwerken.