Koffer-inzameldag bij Schunck voor Rotterdams museum in oprichting

© Fenix

Heerlen -

Fenix, een Rotterdams museum in oprichting, komt naar Schunck om koffers in te zamelen, die de bouwstenen zijn voor een groot doolhof, dat na opening van het museum eind 2024 permanent is te bezoeken.

redactie

„Het doolhof staat symbool voor wat het kan betekenen je koffers te pakken en opnieuw te beginnen”, zo laat conservator Rutger Doop weten. Fenix bouwt aan een collectie rondom het thema migratie, met internationale hedendaagse kunst, fotografie, historische objecten én koffers.

Het is voor het eerst dat een museum in Nederland op een dergelijk grote schaal op zoek is naar koffers en (familie)verhalen als onderdeel van de collectie. Het museum vraagt in totaal tweeduizend koffers uit heel Nederland. Koffers in alle soorten en maten welkom

Fenix bezocht vorig voorjaar zes provinciesteden om koffers in te zamelen, dat zijn inmiddels 1200 stuks. In maart gaat het museum nog langs in Leeuwarden, Eindhoven, Heerlen, Zwolle en Middelburg. Op zaterdag 18 maart is in de inzameldag tussen 10.00 en 16.00 uur in Schunck.

Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel gewenst, dit kan via www.fenix.nl/koffers.