Lions niet opgewassen tegen Hurry-Up

© Lé Giesen

Zwartemeer/Sittard -

De handballers van Lions hebben hun eerste wedstrijd na het wereldkampioenschap verloren. Hurry-Up was met 33-27 te sterk.

Roel Heynen

Nadat afgelopen week het duel met Aalsmeer tot twee keer toe werd uitgesteld was het eerste duel voor Lions na de onderbreking door het WK in het Drentse Zwartemeer tegen Hurry-Up. Lions begon redelijk goed aan de wedstrijd. De ploeg kwam vroeg op voorsprong met een marge van een paar punten. Tot 4-6 liep dat vlekkeloos, maar daarna kwam er een beetje de klad in. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte en zelfs op een kleine voorsprong. Hurry-Up bouwde die steeds verder uit in deel twee van de eerste helft. Bij rust was het verschil vijf doelpunten: 17-12.

Meteen na rust leek het alsof Lions terugkwam. De marge werd door de Sittardenaren verkleind tot twee punten, maar verder dan dat kwam de ploeg niet. De spelers gaven niet op, maar Hurry-Up bleef prima spelen en de doelman hield met een aantal zeer fraaie reddingen de voorsprong in stand. Zes minuten voor tijd was het verschil ook alweer opgelopen naar vijf punten: 31-26. Lions miste ook nog eens een paar zevenmeters. Hurry-Up is nog in de race voor een plek in de Final Four en kon de twee punten daarom goed gebruiken. Bij Lions mislukte de inhaalrace. De eindstand van 33-27 zorgde voor teleurgestelde gezichten bij de Sittardse titelverdediger.