Ajax wint bij Cambuur ook tweede duel onder trainer Heitinga

Ajax viert een van de treffers.© ANP PRO SHOTS

Ajax heeft ook zijn tweede duel onder leiding van trainer John Heitinga gewonnen. Dankzij doelpunten van Dusan Tadic, Steven Berghuis (twee) en invaller Brian Brobbey (twee keer) had de landskampioen geen enkel probleem met degradatiekandidaat SC Cambuur (0-5).

Redactie

Ajax is in ieder geval voor even terug in de top 3. De achterstand op koploper Feyenoord, die vanaf 14.30 uur nog de topper speelt tegen PSV, is 2 punten.

Aanvoerder Tadic opende in de 16e minuut de score. Met een goede individuele actie stelde Mohammed Kudus Berghuis in staat de 2-0 in te koppen. In de tweede helft schoot Berghuis van afstand raak en greep Brobbey als invaller zijn kans met twee treffers.

Heitinga werd deze week aangesteld als hoofdtrainer voor de rest van dit seizoen, als opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder. Heitinga zat vorige week bij Excelsior (1-4) al als interim-trainer op de bank.

Lees ook: John Heitinga stapt af van de zorgvuldig uitgestippelde weg naar de trainers-top: ‘Ik ben Ajacied, dus ik sta er’