Indrukwekkend applaus voor ongeneeslijk zieke Thijs Slegers in De Kuip

‘Sterkte Thijs’ voor Thijs Slegers, tijdens Feyenoord-PSV.© ANP

De toeschouwers in De Kuip hebben hun steun betuigd aan Thijs Slegers, de perschef van PSV die ongeneeslijk ziek is. In de 12e minuut van de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV klapten de ruim 47.000 aanwezige fans een minuut lang. PSV leidde op dat moment met 1-0.

Redactie

Oud-journalist Slegers, die sinds 2016 manager mediazaken bij PSV is, werd een paar jaar geleden getroffen door leukemie. Donderdag maakte hij bekend dat de artsen hem niet meer kunnen helpen en dat hij niet meer beter wordt.

De spelers van PSV droegen zondag bij het betreden van het veld speciale shirts met daarop de tekst ’Sterkte, Thijs!’. In het supportersvak van PSV hielden fans een doek omhoog met daarop de tekst ’Thijs, eendracht maakt macht’.

Lees ook: Donor-oproep ernstig zieke PSV-perschef Thijs Slegers omarmd: ‘Mensen kunnen echt het verschil maken’

Luuk de Jong met een speciaal shirt voor Thijs Slegers.© ANP Pro Shots

Stamceldonor

De 46-jarige Slegers deed via sociale media een oproep aan mensen om stamceldonor en bloeddonor te worden, zodat andere zieke mensen in de toekomst geholpen kunnen worden. Tot zaterdagmiddag waren er 2000 nieuwe donoren bijgekomen, liet Matchis, het Nederlandse centrum voor stamceldonoren, weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.