Ben je ook wel klaar met dat grijze winterweer? Dan is er goed nieuws: het wordt prachtig zonnig

© Getty Images

Goed nieuws voor de mensen die wel klaar zijn met het overwegend grijze winterweer. Een groot deel van de nieuwe week ziet er prima uit voor de liefhebbers van zon.

Redactie

Met het zonnige, droge en rustige weerbeeld komt er tevens wat kou naar Nederland. In de nachten vriest het licht tot lokaal matig, overdag stijgt het kwik naar een graad of 5.

Maandag vormt een opmaat naar zonniger weer. „Vooral in het zuiden en oosten van het land begint de maandag de dag regionaal grijs met nevel en mist. De grijsheid verdwijnt in de loop van de ochtend en dan schijnt de zon flink. In het westen en noorden start de dag gelijk al met zonneschijn”, aldus Weeronline.

Bekijk ook onze regionale weersverwachting

Dinsdag en woensdag schijnt de zon volop en is er hooguit wat sluierbewolking zichtbaar. In de nachten kan het lokaal tot matige vorst komen met -7, maar overdag stuwt het zonnetje het kwik dan weer op naar vijf graden. Ook voor de donderdag wijzen de weerkaarten op redelijk veel zon, maar later op de dag verschijnt er weer wat bewolking. Dat is ook het geval op vrijdag.