Eaters wint nu wel van Flyers Heerenveen

© Getty Images

Geleen -

De Geleense ijshockeyers van Eaters hebben een ruime 6-2 zege geboekt op Flyers Heerenveen. Afgelopen woensdag ging de ploeg in Friesland nog met 7-1 onderuit.

Roel Heynen

Eaters was duidelijk gebrand op revanche na de dikke nederlaag van afgelopen week. De verre reis naar het noorden en dan zonder punten terugkeren zat de ploeg dwars. En nadat zaterdagavond al een prima 4-1 zege op Mechelen Golden Sharks werd binnen gehengeld, moest zondagavond Flyers eraan geloven. Na zo’n elf minuten scoorde Mordy Munichman voor Eaters de 1-0.

Vroeg in de tweede periode scoorde Heerenveen de gelijkmaker via Henri Ruotsalainen. Na 33 minuten spelen vielen er binnen anderhalve minuut liefst drie goals. De eerste twee aan de kant van de Friezen. Cody van Lierop en Nick Guiney brachten Eaters op 3-1, waarna Dennis Sikma de aansluitingstreffer kon binnenschieten. In het vervolg van die periode werden alleen nog wat straffen uitgedeeld door de scheidsrechters, maar doelpunten vielen niet meer.

Het bleef ook in het begin van de derde periode spannend. Tom Marx bracht na acht minuten de marge op twee goals: 4-2. Helemaal beslist was het daar niet mee tegen Flyers dat hoger op de ranglijst staat dan Eaters. Pas toen Nick Verschuren vier minuten voor het einde de 5-2 scoorde, kon het Eatersminnend publiek opgelucht ademhalen. De 6-2 van opnieuw Marx maakte de blijdschap alleen maar groter. Ook met beide zeges van dit weekend blijft Eaters vijfde in de BENE-League.